Månedens adventskalender- tips #2

Jeg fortsetter å komme med tips til adventskalender- gaver til barn! Jeg kjøper, som sagt, inn litt hver måned. Så når desember kommer, er ikke dette med kalender et stort ork og pengesluk!

Denne måneden har jeg kjøpt en matboks og sokker! Praktiske ting som jeg hadde kjøpt uansett. Sokkene er av ull, og kostet 19kr. Matboksen fant jeg på salg til 29kr, så jeg bestilte den samtidig som jeg bestilte noe uteklær til Krister!

 

Penger brukt på adventskalender hittil;

Lyslenke: 5kr

Hobbypakke: 5kr

Ullsokker: 20kr

Matboks: 30kr

Til sammen: 60kr

Gratulerer med dagen, pappa!

I dag har pappa bursdag!

Han er på VM, og storkoser seg helt sikkert! Vi har allerede feiret han hjemme (Vi tok to familiebursdager og morsdag på samme helg. Hehe!), så han har allerede fått gaven sin. Årets gave ble Nordic- utgaven av spillet Ticket To Ride, siden vi har vært så fornøyde med Europa- versjonen!

 

Kjære pappaen min!

Gratulerer så mye med dagen din i dag! Håper du har det fint på VM. Vi er veldig glade i deg! Stor klem fra meg og Krister <3

Verdens beste morfar!

Nå blir kjekkasen enda kjekkere!

Reklame | Lekmer

Jeg har kjøpt dress til Krister! Den er i størrelse 5-6 år, så liiiitt stor enda. Hehe. Men da jeg fant en så nydelig dress på salg hos Name It så var jeg jo bare nødt til å handle. Dressen er kjøpt på Magneten kjøpesenter på Levanger, så jeg fant ikke alt igjen på nett. Men jeg linker til det jeg fant;

Jakka finner dere her. Buksa finner dere her. Vesten var dessverre utsolgt på nett.

Belte finner dere her. Slipset og sløyfa fant jeg dessverre heller ikke igjen.

Korte ettermiddager og baking

Heisann! Ny uke- nye muligheter. I dag har vi ikke gjort annet enn å være i barnehagen og på skolen. Kom hjem for en time siden, og har akkurat spist middag. Allikevel så er det bare en time til nattatid! Tiden flyr når ettermiddagene blir så korte. All ære til dere med slike korte ettermiddager med barna hver dag- det er virkelig tungt! Både for samvittigheten og for kvalitetstiden med barnet.

Over til overskriften. Siden denne dagen ikke inneholder noe spesielt, tenkte jeg å skrive litt om gårdagen. Denne helgen har nemlig rast av sted med tur til lekeland, mye skolearbeid og litt matlaging. På søndag bakte jeg nemlig 50 matmuffins! Med skinke og ost. Til lunsj og kveldsmat ble det vaffel! Dessuten ble det biff med potetbåter stekt i ovnen og salat til middag.

Begynner virkelig å bli vårfølelse ute her nå! Men i februar da?! Er vell bare å vente på mer snø igjen.

Disse matmuffinsene ble kjempegode!!

Biff, potetbåter bakt i ovnen, fløte- og peppersaus og salat.

Vafler er alltid en favoritt hos oss.. Restene ble barnehagemat i dag.

 

Håper alle har hatt ei fin helg <3

 

Når den er pen på utsiden, fortjener den å være pen på innsiden også!

Reklame | Christiania Glassmagasin

Hei og god formiddag!

I dag er en relativt daff dag. Krister og jeg startet morgenen med å perle, før han dro til bestemoren sin. Nå sitter jeg hjemme hos Mathias og skriver på noen U M U L I G E skoleoppgaver. Etterpå drar jeg for å hente Krister hos bestemoren og Mathias på jobb, før det blir taco og film til kvelds!

Var på butikken tidligere i dag for å handle inn til helgen. Der hadde de disse nydelige tulipanene til 29kr for 7stk! (Rema 1000- ikke reklame!) Ble skikkelig vårfølelse av å pynte opp med disse!

 

De nydelige vasene er fra Hadeland, og fås kjøpt her !

Når vasen er så pen, fortjener den pent innhold jevnlig <3

Strikkeoppskrift på selbuvotter til baby!

Heisann! I dag har jeg tenkt å dele en gratis strikkeoppskrift med dere! I det siste har jeg strikket to par av disse i blått og grått til baby, og et par i rosa og grått til ei på 6 måneder.

 

Jeg har strikket selbuvottene i størrelse 0-3mnd på pinne 2 og 2,5 med garnet Baby Ull fra Dale. Vottene i størrelse 6mnd er strikket på pinne 3 og 3,5 i samme garn. Garn kjøper jeg stort sett enten lokalt eller på Rito Hobby. Baby Ull fra Dale finnes Her.

 

Mønsteret er hovedsakelig strikket etter Strikkezilla sin oppskrift som jeg tilfeldigvis kom over for noen uker siden. Hun har masse fine oppskrifter- både kjøpeoppskrifter og gratisoppskrifter! (ikke reklame)

 

Det eneste jeg har gjort annerledes enn Strikkezilla, er at jeg har brukt to ulike pinnestørrelser (den minste på vrangborden, og den største på resten). Framsiden er strikket etter Strikkezillas oppskrift, mens baksiden har jeg valgt å kun strikke “sjakkmønster”. Det er både på grunn av at det går raskere, og fordi jeg synes det er enklere å få det pent.

 

Her er resultatene mine (hadde bare bilde av det ene paret i blått):

 

Mønstret blir nok penere om man bruker hvitt og en sterk farge, men jeg tenker det er utrolig upraktisk å strikke i hvitt til barn..

Håper dere også liker oppskriften! 🙂

Endelig blond igjen

Det er vinterferie, og jeg er hjemme fra skolen. Krister har kortere dager i barnehagen, og vi storkoser oss! Men hjemme fra skolen betyr (selvfølgelig?) ikke at vi bare er hjemme. På mandag var jeg hos frisøren og stripet håret mitt. Endelig blond igjen! Jeg er relativt lys i håret fra før, men det utgjør mye med litt bleking!

Gårsdagen ble brukt til å gjøre skoleoppgaver og litt soving. Kjempedeilig! I dag og i morgen så er jeg på jobb. Når fredagen kommer så vet jeg ikke helt hva vi skal. Kanskje blir det scootertur, basseng eller lekeland. Noe gøy må vi i alle fall finne på!

Hva synes dere? 🙂

Ung mor=identitetskrise

Du er ung, du er under utdanning, du har planer og mål for livet. Plutselig snur alt. Du er gravid. Du venter et barn, du møter stygge blikk, du er usikker, du er redd.

Men gleden og spenningen vokser i takt med det voksende fosteret.

Dagen før den lille prinsen kom til verden!

 

Hvordan vil ting bli nå? Må du klare alt på egenhånd? Blir det krevende? Kommer du til å klare å fortsette utdanningen? Er festlighetene slutt for godt?

Er det rett og slett nå du skal begynne å strikke til dagsrevyen før du tar tidlig kveld på en lørdag?

Og hva med barnet? Kommer det til å lide fordi du ikke har nok «livserfaring» og ressurser i form av penger?

Sammen med fosteret vokser også alle spørsmålene og usikkerheten.

Det er selvfølgelig helt normalt- uansett om du er ung eller gammel. Men fortvil ikke. Selv om du begynner en ny og spennende epoke, trenger du ikke å gi slipp på «deg selv». Selvfølgelig vil morsrollen forme deg, men forsøk å ikke la din “tidligere” identitet feide helt bort. Fortsett å vær deg!

Når jeg ble mor så begynte jeg å strikke og brodere. Tenke at barnet mitt i alle fall ikke skulle miste muligheten til små strikkeklær laget med morskjærlighet og omsorg. Nå har det blitt en av mine største hobbyer, og jeg stortrives med det.

Selv om at jeg er mor så er det ikke noe problem å ta seg en fest en gang i blant. Besteforeldre vil mer enn gjerne være sammen med barnet et døgn. Det et ikke noe problem å feste til sola står opp, selv om at du skal være mor igjen neste kveld! Kanskje ødelegger det døgnrytmen litt, men det er ofte veldig verd det.

Russetid med barn var null stress!

 

Når jeg ble mor ble jeg nødt til å være mer strukturert. Plutselig er det ikke mulig å være våken til langt på natt og se serie natt til lørdag. Barnet våkner ikke senere av den grunn. Dessuten må alt av skolearbeid og sosiale aktiviteter planlegges nøye. Men, på denne måten får jeg presset inn mer i hverdagen min.

Selv om at jeg er mor så må ikke anlegget rives ut av bilen. FOR en følelse det er å kunne skru opp musikken i bilen, og kjenne bassen i kroppen, de gangene guttungen ikke er med. Det er ikke så ofte, men når det først skjer… så er det som å kjenne friheten selv!

Når jeg ble mor ble jeg nødt til å snu kostholdet på hode. Et barn trenger næringsrik og sunn mat. Middag 3 ganger i uka, med pizza minst en av dem er ikke lenger bra nok. Plutselig må man lage både middag og kveldsmat hver dag! OG spise variert. Gjett om det gjør noe med energinivået og formen min generelt. Fantastisk!

Plutselig inneholder kjøleskapet mer enn en type pålegg..

 

Selv om at jeg er mor så kan jeg fortsette med 100% studier. Jeg studerer til en mastergrad, er alene med en treåring og har mulighet til å jobbe litt på siden. Samtidig som at jeg alltid har hatt et snitt over 5, til og med etter at jeg fikk barn. Det beviser bare at det er helt mulig. Alt som kreves er pågangsmot, motivasjon og viljestyrke.

Viktigst av alt; når jeg ble mor fikk jeg et annet perspektiv på livet. Livet handler om så mye mer enn å se bra ut, og å gjøre det bra på skolen. Når man går som 16-åring med kul på magen og møter stygge blikk. Da får man mer respekt for andre i samme, eller lignende, situasjon. Når man har en egen liten gutt, så får man fort mer medfølelse for de altfor mange barna som ikke har det bra. Alt blir så mye nærmere. Det kunne vært mitt barn. Også blir man nok mer omsorgsfull etter man får barn. Barnet må både sees og forstås hele tiden- det tror jeg øker evnen til å vise omsorg for andre medmennesker generelt. I alle fall synes jeg det er lettere å gi et lite smil til hvem som helst nå enn før.

 

Til deg som er ung og gravid; stå på! Du kan gjøre det MINST like bra som en førtiåring. Livet er ikke over, fortsett og vær deg selv.

Karneval i morgen, men langt ifra klare!

God kveld! Dagen i dag har gått superfort!! Jeg skal snart legge meg, men først er jeg nødt til å gjøre ferdig kostymet mitt. I morgen er det nemlig karneval. Både for meg og Krister!

Hva tror dere dette skal bli?

Jeg har også testet Krister’s sminke på søstera mi! Hva tror dere han skal være?

God natt alle sammen!

GIVEAWAY!

Uperfekta har lenge hatt ei Facebook- side (HER ) og en Instagram- konto (HER ). På Instagram er mange engasjerte, men Facebook- siden har hittil hatt lite engasjement.

Derfor kjører jeg nå i gang en giveaway på Facebook. Lik siden og kommenter innlegget som handler om konkurransen (HER ), så er du med i konkurransen om å vinne denne nydelige koppen;