SJEKK OM BARNET DITT HAR DENNE APPEN PÅ MOBILEN SIN

Jeg vil oppfordre alle foreldre til å sjekke om barna deres har appen Tellonym på mobilen sin, og be de slette den!

Bilde lånt fra google

Tellonym er en app der alle kan sende hverandre anonyme meldinger. Det vil si at man kan skrive hva som helst til hverandre. Dette gjør det enda enklere for barn å slenge dritt til hverandre. Barn som har vært litt større i kjeften, som har gått rundt og mobbet medelever og «venner»har nok «alltid» vært her. Men med denne appen blir det veldig lavterskel for å skrive stygt til andre.

Altså, er man med på leken får man tåle steken. Laster barnet ditt ned Tellonym og trykker at det er over 16 år (som det kun trengs en liten touch på skjermen for å bekrefte!) så må det tåle å få både negative og positive kommentarer. Men ærlig talt; hvilken tenåring laster ikke ned appen «alle» andre bruker?

Ønsker tenåringen din å si til ei jente i klassen at hun har pent hår, så gjør h*n det ikke anonymt. Ønsker h*n å si at jenta i klassen er ei «jævla hore som ikke fortjener å leve» så er det enklere å si det anonymt enn i klasserommet. Dessuten trenger man ikke å tenke på egne konsekvenser så lenge det er anonymt.

vær så snill, alle foreldre, be barna deres slette denne appen. Dere aner ikke hva barn helt ned i barneskolealder skriver til hverandre! Det er en grunn til at flere og flere barn og unge sliter med psyken.

Det vil alltid florere dritt og negative meldinger på nett, men det er tross alt mindre lavterskel når det ikke er anonymt.

DEL GJERNE!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg