Slik stresser vi ned romjula

Romjula er for mange ei tid med mye stress for å rekke alt av juleselskap, rydding og besøk. For vår del er vi opptatt hver dag bortsett fra 1. Og 6. Juledag! Så her kommer noen enkle grep for å stresse ned romjula.

Ha fler sett penklær liggende til både deg selv og barna. Noen blir alltids skittene, og med kun noen timer til neste juleselskap er det stress å få vasket alle klærne

Planlegg dagene på forhånd. Gjerne skriv på ei tavle, lapp på kjøleskapet eller opphengt kalender. Slik vet alle hva dere skal, og når, så dere slipper å bli «dobbeltbooket».

Rydd etter hvert. Har du juleselskap hjemme, så rydd gjerne opp middagsbordet før dere begynner på kaffe og kaker. Og hvis det ikke er blitt alt for sent før gjestene drar, så rydd gjerne alt sammen før dere setter dere ned for kvelden. Dermed unngår du at det hoper seg opp.

Vær ute i god tid. Med alt fra klær til vertinnegave, sminke og å komme frem dit dere skal. MEN ikke kle barna for tidlig, det er greit å iallfall komme frem med rene barn…

Snakk med partneren om hvem som skal gjøre hva. Så slipper dere å stå å krangle om hvem som skulle ha rensket de potetene eller vaska det gulvet like før gjestene kommer. Kranglende foreldre gir ofte stressede barn som igjen gir uro og dårlig stemming.

Dekk bordet kvelden før. Det er så enkelt å bare sette på de tallerknene, bestikket, servietter, duk og glass. Men det er nok en ting som må gjøres før gjestene dukker opp! Dessuten har du da tid til å vaske duken eller flere gafler hvis det trengs!

Ha oppvaskmaskinen tom. Dermed er det ingen grunn til å ikke rydde etter hvert, og det hoper seg ikke opp med skitne kopper på kjøkkenbenken!

Ikke glem klesvasken. Januar og hverdagen kommer plutselig, og da er det dumt med masse skitne klær. Iallfall hvis du har barnehagebarn som skal ha to sett skifteklær i barnehagen eller tenåringer som absolutt må ha klær med riktig merke!

Ønsker dere alle ei fin romjul! <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg