Gjør julaften til en avslappende drøm

Hei! I dag er det lille julaften, og jeg håper det er mange som har fått gjort unna det meste til jul. I dag har jeg tenkt å få gjort mest mulig, slik at morgendagen blir mer avslappende enn stress. Så her er min liste over ting som kan roe ned morgendagen!

Legg gavene under treet dagen før. Slik slipper du styret med å passe på at alle gavene er funnet fram på julaften!

Gi barna noe å holde på med fra morgenen. Enten aktivitetshefte eller kortspill i julestrømpa eller en julegave på morgenen. Denne gaven kan inneholde et spill, modelleire, byggesett, lego, togbane, DVD eller lignende. Slik oppholder du barna ei stund, og slipper mas!

Dekk bordet dagen før. Både frokostbord, middagsbord og kakebord. Dette sparer du mye tid på når selve dagen kommer!

Lag middagen, så langt det lar seg gjøre, dagen før. Ribba kan forstekes, potetene kan skrelles, og grønnsakene renskes. Dermed er det bare tiden som setter grenser!

Lag dessert dagen før. Det åpner for mange ulike løsninger som hjemmelaget panna cotta, karamellpudding eller sjokoladepudding. Eventuelt ei kake.

Finn antrekk dagen før. Både til deg selv, mannen og barna. Samt reserve til alle sammen. Det kan utgjøre en relativt stor tidsforskjell.

Dusj kvelden før. Gjerne både deg selv og barna.

Bildet er fra en tidligere sammenkomst med et vennepar!

Når selveste julaften kommer er det bare å lage frokost, sette middagen i ovnen/på kok og kose seg. Plutselig har man massevis av tid til å ta en tur ut i snøen, se noen koselige julefilmer med barna og faktisk slappe av med eventuelle gjester.

På denne måten kan jeg også dra til farmora mi på formiddagen med god samvittighet 🙂

2 kommentarer

Siste innlegg